Her gir ernæringsfysiolog Marie Brochmann deg sitt tips til god hjemmelaget rødkål til jul

Rødkål er en fast del av julemiddagen. Hva med å lage en skikkelig god hjemmelaget variant? Husk at rødkålen passer vel så bra til hverdagsmiddager som til festmåltider. I tillegg til sin gode smak er den rik på fiber, antioksidanter og viktige vitaminer som vitamin C, vitamin K og folat. Kombinasjonen av disse gode næringsstoffene gjør at inntak av rødkål kan bidra til å forebygge blant annet hjerte – og karsykdommer og diabetes. Rødkål er også svært kalorifattig – altså helt ypperlig i en periode med mye fet mat.

Ingredienser:

750 g rødkål

2 stk eple

2 ts eddik

½ ts salt

2 ½ dl vann
3-4 ss blanding med rosiner og tørket fiken

 

Slik gjør du:

1)        Kutt opp kålet fint og skjær eplene i båter.

2)        Legg rødkålen og eplene i kjelen lagvis.

3)        Tilsett vann, eddik og salt, og kok opp. Tilsett rosiner og tørket fiken i siste kokeminutt.

4)        La det trekke i 45 minutter. Husk å røre med jevne mellomrom slik at ikke kålen ikke svir seg.