Banner bilde mindre logo.jpg
AdobeStock_96082718.jpeg
IMG_2969.JPG
Banner bilde mindre logo.jpg

Test og idrettsklinikk


SCROLL DOWN

Test og idrettsklinikk


 

Synergi Helse ved vårt Medisinske Senter i Drammen har en egen idrettsavdeling som tilbyr idrettsfysiologisk testing, treningsrådgivning, oppfølging og personlig trening for de som ønsker å forbedre sitt prestasjonsnivå.

AdobeStock_96082718.jpeg

Unge idrettsutøvere


Unge idrettsutøvere


Er du en ung idrettsutøver som trenger hjelp til opptrening for sesongen, hjelp til mental trening eller har du belastningsskader?

Unge idrettsutøvere kan ha høye mål. For å nå målene er en avhengig av at de fysiske og psykiske forutsetningene er gode nok. På Synergi Medisinske Senter kan du teste ditt maksimale oksygenopptak, utføre laktatprofiler og få hjelp dersom du sliter med tunge ben og lite overskudd. Vi har hjulpet mange aktive idrettsutøvere tilbake etter overtrening/feiltrening. 

Synergi Medisinsk Senter har god erfaring med å hjelpe idrettsutøvere til å prestere optimalt gjennom oppfølging, behandling, coaching og trening. 

IMG_2969.JPG

Fysiologiske tester


Fysiologiske tester


Måling av maksimalt oksygenopptak, VO2max:
VO2max beskriver hvor mye oksygen kroppen tar opp ved maksimal anstrengelse. VO2max er den viktigste enkeltfaktoren for en aerob utholdenhetsprestasjon og for fysisk form. Testen utføres på tredemølle eller sykkel.

 

Laktatprofil:
 Prestasjonen på anaerob terskel forteller mye om din kapasitet i en bevegelsesform. Her finner du terskelfart, terskelwatt og terskelpuls. En laktatprofil kan være til stor hjelp for å styre intensitet på treningen. I tillegg er en slik test god ved mistanke om overtrening/feiltrening.

 

Arbeids EKG:
En orienterende undersøkelse som viser hjertets aktivitet under fysiske anstrengelse.

 

Kroppsanalyse (fettprosent):
En analyse av fettmasse, viceralt fett, muskelmasse og beinmasse (fettprosent)

 

Behandling av overtrening/feiltrening


Behandling av overtrening/feiltrening


Mange idrettsutøvere opplever at treningen til tider kan gå tungt. Føler du deg "pakket" og er tung i lårene, sliten og nedkjørt, har har du høy puls på lave belastninger, kommer melkesyren på lav belastning eller opplever du at kroppen ikke responderer trening?

 Overtrening/feiltrening må behandles på riktig måte. Våre spesialister vil g deg profesjonell hjelp, der målet er å få deg tilbake i ønsket treningstilstand så snart som mulig.